De mooiste fietspaden in en om Zwolle

ONZE SOLEXEN ZIJN MOMENTEEL IN WINTERSLAAP

VANAF MAART, ALS DE ZON WEER SCHIJNT, HALEN WE ZE OPNIEUW VAN STAL

 

Bij ons een keer solex rijden? Dat gaat als volgt.....
Na een korte uitleg over het gebruik van de solex, gaan jullie zelfstandig op pad. Wij hebben een vaste route uitgestippeld. Deze brengt je langs de mooiste plekjes in de omgeving via veilige (brom)fietspaden. Voor mensen zonder rijbewijs hebben we een (duo) elekrtische scootmobiel beschikaar (of een elektrische fiets).

Bedrijfs- en vrijetijdsuitjes op de Solex vanaf Herxen

Onze startlocatie is in Herxen, nét onder de rook van Zwolle. Daar kunnen jullie gemakkelijk (en gratis) parkeren.
Van hieruit start een mooi rondje rondom Zwolle. Wij hebben een route uitgestippeld van ongeveer 2 uur rijden. Het is ook prima als jullie zelf een route uitstippelen en op tijd terug zijn. 

 

€ 30pp

2

uur

De route gaat langs de mooiste plekjes in en om Zwolle

Je huurt een solex bij ons voor de tijdsduur van 2 uur.

De route van het basis rondje is zo gekozen, dat je nog voldoende tijd hebt om een pauze in te lassen voor een foto, een bakje koffie of een sanitaire stop..... 

 

Stel dat jullie de solex langer willen gebruiken, brengen wij hier extra kosten voor in rekening (7,50 per uur). Informeer naar de mogelijkheden om een andere eindtijd af te spreken.

 

Of kijk bij onze arrangementen.

 

Wanneer jullie je aan onze route houden, kunnen wij pech-onderweg-service bieden. Als een solex het onverhoopt niet meer doet, brengen we zo snel mogelijk een andere. 

 

 

De solex: een fiets uitgerust met een motorblokje boven het voorwiel.

Een solex heeft een blauw kentekenplaatje. Hiermee is hij “gelijk aan” een brommer die begrensd is tot 25 km/uur. Een helm is daarbij sinds 1 januari 2023 verplicht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het dragen hiervan. Wij hebben helmpjes en die stellen we gratis beschikbaar.


Je hebt een brommercertificaat of rijbewijs nodig om op de solex te mogen rijden. Mocht je dat niet hebben en toch met een groep mee willen? Dan hebben we een electrische (duo) scootmobiel als alternatief. 


Voordat jullie vertrekken, zorgen wij voor een volle tank. Daar kun je ruimschoots 50 kilometer mee tuffen.

 

De uitlaat pruttelt ter hoogte van je schoenen. Een prachtig geluid, maar geen goede combinatie met witte sneakers bijvoorbeeld. Ons advies: trek niet je mooiste, schoonste, nieuwste outfit aan op de solex. Maar goed; dat is geheel op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen risico.


Solexen zijn authentiek en hebben een ruime levenservaring. Dat is natuurlijk ook de charme van een solex. Nadeel is echter dat er wel eens een pechje of gebrekje kan zijn. Geen nood! Wanneer jullie je aan de vaste route houden, zijn we zo bij je voor pech-onderweg-service.

25

Kilometer

per uur

Solex rijden is een beleving op zich

Het motorblokje op het voorwiel plaatsen, decompressieknopje indrukken, en hollen maar.... Zodra het motortje pruttelt, begint het genieten! Je zit met je voeten dicht bij de grond. En je hebt natuurlijk een voor- en achterrem.

Tijdens een oefenrondje kun je even wennen aan je solex. Een solex werkt volgens het principe “gaan, of niet gaan”. Er is geen gashendel waarmee je de snelheid kan doseren. 

 

Zet de motor vooral uit, wanneer je stil staat. Zo voorkom je dat jouw aandrijfrol zich in de voorband vreet (en je dus een lekke band krijgt). En als het verkeerslicht op groen springt, trap je ‘m zo weer aan.


Solex rijden is een beleving op zich, maar laat zich toch ook goed combineren! Wij hebben een aantal arrangementen samengesteld. Leuke complete programma's voor een vrijgezellenfeest, familiedag of bedrijfsuitje! 

Er is een WA verzekering bij de huurprijs inbegrepen. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan derden. Dit is een wettelijk verplichte voertuigverzekering in Nederland.

 

Schade aan de gehuurde solex is standaard echter niet verzekerd. Je kunt ervoor kiezen om een aanvullende voertuigverzekering af te sluiten, zodat je volledig zorgeloos op pad kunt. 

 

Met deze aanvullende voertuig verzekering koop je tevens het eigen risico van € 175,- per gebeurtenis af dat geldt voor de WA verzekering.

 

Deze aanvullende voertuigverzekering kost slechts € 5,- per dag. Je kunt hier ook individueel voor kiezen, aangezien dit per kenteken gaat. 

 

Wanneer je op de solex rijdt, gelden de normale verkeersregels en het plaatselijke politiereglement. Je dient in het bezit te zijn van een brommer- of autorijbewijs.

 

verzekerd

voor

€ 5,- per

kenteken

 

Overnachten?

Overijssel is een mooie provincie. Zeker de moeite waard om wat langer te verblijven. Toevallig op zoek naar een vakantiehuis in de buurt? Kijk anders eens op: 

www.campaya.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info